Мер Ромен попався на хабарі у 50 тисяч

Мер Ромен попався на хабарі у 50 тисяч

Укрінформ
Мер міста Ромни Сергій Салатун вимагав 50 тис. грн за надання дозволу на будівництво та експлуатацію комп'ютерних і кабельних мереж.

Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Військовою прокуратурою Сумського гарнізону спільно з оперативними працівниками Управління захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Головного управління Національної поліції України викрито міського голову міста Ромни на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 50 тис.  гривень», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці кошти мер вимагав та отримав від регіонального менеджера одного з товариств за надання дозволу на будівництво, експлуатацію та технічне обслуговування комп'ютерних і кабельних мереж на території міста Ромни.

«Спочатку він отримав 10 тисяч гривень за внесення даного питання на розгляд виконавчого комітету Роменської міської ради та під час одержання другої частини в розмірі 40 тис. гривень його затримали правоохоронні органи», - інформує військпрокуратура.

Вирішується питання щодо повідомлення посадовій особі про підозру за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі), обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Міським головою міста Ромни є Сергій Салатун, який був обраний на цю посаду у 2015 році від Партії захисників Вітчизни.

Фото військової прокуратури Центрального регіону України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-