Україна просить Панаму арештувати Каськіва до екстрадиції

Україна просить Панаму арештувати Каськіва до екстрадиції

Укрінформ
Україна просить правоохоронців Панами тимчасово арештувати екс-керівника Держагентства з питань залучення інвестиції Владислава Каськіва.

Про це "Українській правді" повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін.

За словами посадовця, 18 серпня Каськіва затримали на кордоні з Коста-Рікою після того, як напередодні, у середу, йому відмовили у в’їзді у цю країну.

Єнін зазначив, що українська сторона наразі перебуває у контакті з Міністерством закордонних справ Панами задля вирішення питання про екстрадицію затриманого.

"У 2003 році з цією країною ми підписали угоду про видачу правопорушників, але Каськів є першим клієнтом відтоді - ані ми, ані вони до цього часу не зверталися про видачу правопорушників", - підкреслив замгенпрокурора, додавши, що заразі говорити про перспективи розгляду клопотання про екстрадицію екс-керівника Держагентства завчасно.

"Ми маємо 60 днів для подання запиту про видачу. (…) Вимагаємо тимчасового арешту Каськіва до надходження запиту про його екстрадицію в Україну", - заявив Єнін.

Наразі українські слідчі мають 10 днів для підготовки клопотання про видачу колишнього чиновника. Після чого, за словами замгенпрокурора, документ перекладуть і відправлять дипломатичними каналами через українське посольство у Мексиці, у зону відповідальності якого входить Панама.

Як відомо, раніше у четвер Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Республіки Панама Каськіва за розкрадання та інші службові злочини.

25 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошений в розшук.

У 2012 році Каськів підписав угоду на 1 млрд доларів з іспанською кампанією Gas Natural щодо інвестицій в LNG-термінал в Україні. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала контракт. З'ясувалося, що цю людину звуть Хорді Сарда Бонвехі і він є лижним інструктором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-