Більше половини українців - проти офіційного статусу російської

Більше половини українців - проти офіційного статусу російської

Опитування
Укрінформ
Відсоток противників надання офіційного статусу російській мові в Україні з року в рік зростає: нині він сягнув понад 55%.

На цьому наголосила Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, коментуючи результати останнього загальнонаціонального опитування, проведеного Інститутом соціології у співпраці з БФ "Інтелектуальна перспектива" з 13 червня по 4 липня 2016 року.

"Радикальні зміни на цей час сталися у ставленні до статусу російської мови. З 1996 року була велика підтримка ідеї надання російській мові статусу офіційної в Україні. У 1996 році 51% вважав, що цей статус російській мові треба надати, 33% - що ні. Далі поступово підтримка цієї ідеї зменшувалася, але вона все-таки переважала. Рівновага "за" і "проти" встановилася вже в 2012 році, коли 43% вважали, що офіційний статус російській мові треба надавати, 42% вважали, що ні", - зазначила Ірина Бекешкіна.

При цьому вона уточнила, що тут мала місце зміна поколінь.

"У 2013 році вже вважали, що треба давати особливий статус російській мові 36,5%, 49% були проти. У 2016 році за особливий статус російської мови 30%, проти 55,5%. Бачимо, що тенденція однозначна", - підкреслила Бекешкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-