ГПУ запевняє, що справа Лавриновича скоро буде в суді

ГПУ запевняє, що справа Лавриновича скоро буде в суді

Укрінформ
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича найближчим часом буде спрямовано до суду.

Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Найближчим часом обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні буде спрямовано до суду", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 18 серпня міністру юстиції України Лавриновичу було вручено підозру ГПУ. Колишній міністр юстиції підозрюється в тому, що у 2013 році, за попередньою змовою групою осіб, вчинив розтрату бюджетних коштів в сумі понад один мільйон доларів США на користь іноземної юридичної фірми, з якою безпідставно, в порушення діючого законодавства, було укладено договір на закупівлю Міністерством юстиції України послуг по дослідженню дотримання принципів верховенства права та практики Європейського суду з прав людини у справі відносно Юлії Тимошенко. Внаслідок цих протиправних дій державі спричинені збитки.

Дії Лавриновича кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-