Кубів обіцяє 25 тисяч нових місць у дитсадках до кінця року

Кубів обіцяє 25 тисяч нових місць у дитсадках до кінця року

Укрінформ
До кінця року в Україні планується додатково створити у дошкільних навчальних закладах 25 тисяч місць. 

Про це у четвер на педагогічній конференції заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За оперативними даними регіональних управлінь з освіти і науки по Україні, на 1 серпня створено 10,5 тисячі міст для дітей дошкільного віку. До кінця 2016 року планується створити загалом 25 тисяч додаткових місць", - сказав Кубів.

Він зазначив, що зараз в середньому на 100 місць в дитсадках припадають 117 дітей.  При цьому в черзі до дитячого садка зараз перебувають 90 тисяч дітей. За словами віце-прем'єра, найбільша переповненість дошкільних навчальних закладів у Львівській області: на 100 місць припадають 144 дитини. Найкраще охоплені діти дошкільною освітою у Хмельницькій, Черкаській та Сумській областях.

"Рівень готовності і забезпечення там становить 93%", - уточнив Кубів.

Віце-прем'єр також додав, що ухвалений нещодавно новий санітарний регламент має спростити процедуру відкриття дитсадків різної форми власності та закликав місцеву владу створювати можливості для розвитку мережі корпоративних та приватних дитячих дошкільних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-