"Діамантовий прокурор" вивчив у Лондоні доньку за £120 тисяч – ЗМІ

Документ
Укрінформ
Екс-заступник прокурора Київщини Олександр Корнієць заплатив за освіту своєї дочки в англійських школах понад 120 тисяч фунтів.

Це випливає з розслідування Британського кримінального агентства, яке є у розпорядженні "НВ".

Зокрема, згідно з матеріалами розслідування, «діамантовий прокурор» витратив більше 75 тис. фунтів на навчання доньки в школі Heathfield St Mary в столиці Англії і ще майже 39 тис. фунтів – на оплату відвідування бакалаврської програми з математики та фінансів в лондонському університеті Queen Mary. При цьому річний дохід Корнійця явно не дозволяв такі витрати – в 2014 він отримав близько 200 тис. грн зарплати, ще майже 67 тис. грн заробила його дружина, яка досі працює в прокуратурі Київської області, наголошується  в розслідуванні.

Водночас, як зазначається в розслідуванні, Анастасія Корнієць в Англії не обмежувалася тільки навчальною програмою. Уроки тенісу обійшлися її сім'ї у 800 фунтів. Захоплення драматичним мистецтвом коштувало дешевше – 200 фунтів. Потанцювати на балу – 165 фунтів, але до балу треба було готуватися і оплатити уроки танців – це ще майже 400 фунтів.

Сам Олександр Корнієць розповів, що його донька повернулася до Києва, де знайшла собі роботу в одному з державних оборонних підприємств, однак її звільнили за статтею про скорочення штату.

Зараз Анастасію викликають на допити в прокуратуру. Питань до неї та її батька багато, одне з них: чому гроші за навчання в Англії надходили з рахунків офшорної компанії Docktown Merchants, номінальний директор якої – латвієць Ерік Ванагельс. Саме він очолював офшори, через які були куплені "вишки Бойка" для видобутку вуглеводнів в Чорному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-