Лещенко зашкодив розслідуванню справи

Лещенко зашкодив розслідуванню справи "чорної бухгалтерії" ПР - Ситник

Укрінформ
Після оприлюднення народним депутатом Сергієм Лещенком "чорної" бухгалтерії Партії регіонів частина людей, які фігурували в документах, виїхали з України.

Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник в інтерв'ю "РБК -Україна".

"В принципі, встановлено багато, але частина людей після того, як Сергій Лещенко вивів цю справу в публічну площину, залишили країну. І це не може не зашкодити розслідуванню. Відповідно, процес дещо загальмувався. Фактично людей попередили, подали їм сигнал: "до вас скоро прийдуть". Люди злякалися й почали ховатися", - сказав Ситник.

За його словами, чимало матеріалів "чорної" бухгалтерії ПР більш підслідні Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури, який очолює Сергій Горбатюк. "Наприклад, у нього є епізод з приводу узурпації влади Януковичем, чому сприяло всім нам відоме рішення Конституційного суду про скасування конституційної реформи 2004 року. У записах же "бухгалтерії" зафіксовано, що коли приймалося це рішення, була виділена величезна сума в доларах, яка призначалася саме Конституційному суду", - сказав Горбатюк. На його думку, цей епізод доцільніше розслідувати в рамках справ Горбатюка.

"Але в "бухгалтерії" є частина платежів, які ми можемо вже зараз і самі самостійно розслідувати - за цим окремим записом ведеться робота, бралися зразки почерків, і як тільки закінчиться експертиза, ми будемо приймати рішення. Що стосується групи, яка організовувала ці витрати, то тут ми поки що ведемо автономне розслідування", - додав Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-