Подання е-декларацій перенесли на 1 вересня

Подання е-декларацій перенесли на 1 вересня

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції на сьогоднішньому засіданні ухвалило рішення, згідно з яким суб'єкти декларування мають подавати свої електронні декларації з 1 вересня 2016 року.

Про це заявила голова НАЗК Наталія Корчак під час спільного засідання Комітету ВР з питань запобігання корупції та Комітету з питань інформатизації та зв'язку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми прийняли рішення на засіданні НАЗК про внесення змін до деяких рішень НАЗК, що стосується функціонування єдиного державного реєстру декларацій. Сьогодні ми його опублікуємо. З того моменту, як воно буде заюстовано, суб’єкти декларування будуть подавати декларацію з 1 вересня 2016 року. Цим самим ми виконаємо міжнародні зобов’язання за результатами отримання сертифікату відповідності, який нам надасть Держспецзв'язок", - сказала Корчак.

Вона також зазначила, що НАЗК має стати повноцінним власником програмного продукту Єдиного держреєстру декларацій.

"Ми провели ряд зустрічей з ПРООН - це та міжнародна організація, яка профінансувала даний проект, - і ми дійшли одностайного розуміння у тому, щоб НАЗК у найкоротші терміни (сьогодні ми будемо приймати це рішення) стало повноцінним володільцем програмного продукту з усім технічним описом і специфікацією - це та документація, яка у нас була відсутня", - зауважила голова НАЗК.

Крім того, за її словами, НАЗК звернеться до Кабміну з проханням виділити кошти на придбання серверів.

"Сьогодні ми також прийняли рішення про те, щоб звернутися до Кабінету міністрів про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для забезпечення функціонування єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - зауважила Корчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-