Е-декларації: Держспецзв'язку усуватиме недоліки разом із ПРООН

Е-декларації: Держспецзв'язку усуватиме недоліки разом із ПРООН

Укрінформ
Перші три модулі програмного забезпечення системи е-декларування мають бути доопрацьовані до 31 серпня і тоді ж Держспецзв'язку має видати Атетест відповідності комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій.

Таке рішення було ухвалено під час робочої наради у Президента України Петра Порошенка з питань запуску системи електронного декларування повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак.

"До 31 серпня 2016 року Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ) у співпраці з Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) повинна доопрацювати перші три модулі програмного забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Держспецзв'язку належить усунити недоліки, допущені компанією-розробником програмного забезпечення, і видати так само до 31 серпня Атестат Єдиного державного реєстру декларацій", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Корчак, Президент при цьому наголосив, що для повноцінного функціонування системи Єдиного державного реєстру декларацій створена належна законодавча база, і жодні технічні проблеми не можуть зривати стратегічно важливого для держави плану і ставати на заваді твердій політичній волі боротися з корупцією.

За її словами, учасники наради були одностайні в тому, що "в умовах, коли компанія-підрядник несумлінно виконала свої зобов'язання, ДССЗЗІ як державний орган не має іншого варіанту дій, крім як взяти ініціативу і відповідальність та забезпечити сертифікований старт системи".

Вона також поінформувала, що міністр фінансів Олександр Данилюк, у свою чергу, заявив про готовність ініціювати оперативне рішення щодо фінансування робіт із забезпечення четвертого та п'ятого модулів системи електронного декларування. "Роботу над цими модулями ДССЗЗІ має виконати самостійно в стислі терміни", - підсумувала Корчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-