Посол Росії в Україні не потрібен - Клімкін

Посол Росії в Україні не потрібен - Клімкін

Укрінформ
Голова МЗС України Павло Клімкін заявляє, що дипломатичні відносини між Києвом та Москвою зведені до нуля, тому й немає потреби мати російського посла в Україні.

При цьому він зазначив, що не варто поспішати із запровадженням візового режиму з Росією, передає "Радіо Свобода".

«Ми дозволили громадянам Росії в’їзд тільки за закордонними паспортами через міжнародні та міждержавні пункти пропуску. З точки зору МЗС, я не проти введення віз, у принципі ми прорахували, що для цього потрібно, але це повинен бути крок, який викликаний не символічними заходами, а чітким розумінням, що це нам принесе», – сказав Клімкін.

Зараз у Києві немає російського посла, українська сторона відмовився погодитися з кандидатурою Михайла Бабича на цю посаду після звільнення Михайла Зурабова.

11 серпня президент України Петро Порошенко наказав привести в посилену бойову готовність підрозділи Збройних сил України, Національної гвардії, прикордонної служби і Служби безпеки України «у зв’язку з провокаційними діями Росії в окупованому Криму й ескалацією її дій на Донбасі».

Нагадаємо: 10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінмежі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українців утриматися від поїздок до півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-