Обшуки у прикордонників завершилися - Слободян

Обшуки у прикордонників завершилися - Слободян

Укрінформ
Слідчі військової прокуратури вилучили документацію за результатом проведення обшуків в адміністрації Державної прикордонної служби України в рамках кримінального провадження щодо фактів незаконної вирубки лісу в Чопському загоні.

Про це у вівторок в коментарі Укрінформу розповів речник ДПСУ Олег Слободян.

"Обшуки завершились... Вони всі завершилися на даний момент з нульовим результатом за виключенням того, що забрали якусь документацію, яку я точно не знаю", - сказав він.

За словами Слободяна, обшуки здійснювались в рамках кримінального провадження щодо незаконної вирубки лісу в Чопському загоні. Він пояснив, що про цю вирубку наприкінці березня дізналися працівники Національної поліції і Держприкордонслужби, які разом і встановили, що там відбувається незаконна вирубка лісу.

Слободян зазначив, що після цього було проведено службове розслідування, за результатами якого матеріали ДПСУ передала у військову прокуратуру. За цим фактом була заведена кримінальна справа, в рамках якої було оголошено підозру чотирьом військовослужбовцям з Чопського загону.

"Це відбулося, якщо я не помиляюся, ще наприкінці весни", - наголосив він.

Він підкреслив, що в рамках цього кримінального провадження мало бути встановлено, хто займався цією незаконною вирубкою, яка фірма.

Водночас Слободян, додав, що по цій справі також проводилось додаткове службове розслідування із залученням співробітників адміністрації ДПСУ. У результаті чого було встановлено інші факти незаконної вирубки лісу і можливу причетність до цього інших посадових осіб Чопського загону і, можливо, Західного регіонального управління.

"Ми можемо констатувати, що те службове розслідування, яке провів Чопський прикордонний загін, воно було неповним. Саме тому було призначено додаткове службове розслідування", - наголосив він.

Слободян підкреслив, всі матеріали службового розслідування, включаючи ті нововиявлені факти і ознаки можливих кримінальних злочинів, були також направлені в Генеральну прокуратуру.

"Тому, власне кажучи, чому ми і говоримо сьогодні, що не було ніякої доцільності проводити такі показові заходи. Всі матеріали, які потрібні були, вони вже направлені і ми співпрацювали зі слідством для того, щоб встановити істину", - зазначив він.

Речник ДПСУ нагадав, що обшуки в будівлі адміністрації служби проводилися в кабінеті першого заступника голови служби і в Центрі управління службою, тобто в тих кабінетах, які займаються моніторингом і аналізом ситуації на кордоні.

Він підкреслив, що в адміністрації є тільки результати службових розслідувань, які ДПСУ ще раніше направила в прокуратуру.

Крім цього, Слободян повідомив, що сьогодні також відбулися обшуки в Західному регіональному центрі і Чопському загоні, але про їх результати йому поки що нічого невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-