Призов до війська почнеться у жовтні - Генштаб

Призов до війська почнеться у жовтні - Генштаб

Укрінформ
Призов на строкову військову службу відбудеться у жовтні-листопаді цього року.

Про це сказав тимчасово виконуючий обов'язки начальника Головного управління персоналом - заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зберігаємо призов на строкову військову службу... Термін проведення призову на чергову військову службу - орієнтовно в жовтні-листопаді цього року, але я хотів би зауважити, що військовослужбовці строкової військової служби у склад сил АТО не залучаються", - зазначив Талалай. 

Він також зауважив, що Генштаб опрацьовує документи щодо звільнення з військової служби бійців, мобілізованих під час шостої хвилі.

"Звільнення з військової служби військовослужбовців, мобілізованих під час шостої хвилі, буде проведено на підставі та у терміни, визначені Указом Президента України. Проект відповідного указу Генеральним штабом ЗСУ опрацьовується", - сказав Талалай. Він додав, що звільнення військовослужбовців відбуватиметься протягом двох місяців з моменту опублікування підписаного Президентом України указу.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо проведення сьомої хвилі мобілізації, Талалай зазначив, що поки такої необхідності немає. "Однак якщо виникне така ситуація, то у зв'язку з погіршенням стану в країні буде прийматися відповідне рішення. Таке рішення приймається на рівні Головнокомандувача ЗСУ. Все буде залежати від того, як буде змінюватися ситуація в країні", - повідомив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-