Україна лише за 38 пунктів від максимуму

Україна лише за 38 пунктів від максимуму "корупційної толерантності" - Transparency

Укрінформ
Україна за індексом сприйняття корупції (CPI) посідає 130 місце зі 168 позицій і знаходиться поруч із Зімбабве.

Про це заявила керівник департаменту комунікації "Transparency International Україна" Ольга Тимченко, презентуючи відповідне дослідження під час прес-конференції.

"В Україні толерантність до корупції досить висока. CPI країни складає 27 балів зі 100 можливих. У всесвітньому рейтингу Україна посідає 130 місце зі 168 позицій і знаходиться поруч із Зімбабве. Transparency дослідила  вплив толерантності до корупції на індекс щастя і виявилося, що люди найменш толерантних країн до цього явища найбільш щасливі", - зазначила вона.

За словами Тимченко, існує взаємозалежність між рівнем терпимості до корупції та CPI. З підвищенням толерантності до корупції знижується рівень економічної свободи та індекс щастя. Згідно дослідження, 22%  українців є толерантними  до корупції , при цьому рівень економічної свободи України  становить 46,8 балів, а індекс щастя - 22, 21 бал. Водночас у Данії лише 10 % жителів є толерантними до корупції, відповідно рівень CPI країни становить 90 балів, індекс економічної свободи 78 балів, а індекс щастя 37 балів.

"Своєю кампанією ми хочемо закликати людей переглянути свої цінності і зрозуміти, що толерування корупції є руйнівним  для держави. Таким чином ми прагнемо створити запит з низу для реформ", - резюмувала Тимченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-