Суд скасував усі засідання заради справи

Суд скасував усі засідання заради справи "Торнадо"

Укрінформ
Оболонський районний суд міста Києва сьогодні продовжить в закритому режимі розгляд справи щодо екс-співробітників роти "Торнадо", які підозрюються в скоєнні злочинів в зоні АТО.

Про це у вівторок журналістам заявила прес-секретар Оболонського суду Києва Інна Свинаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У зв’язку з численними повідомленнями про можливість блокування роботи суду для забезпечення безпеки, як відвідувачів суду, так і працівників суду, сьогоднішній день, вівторок, 16 серпня, оголошений розпорядженням голови суду не робочим днем, окрім розгляду кримінальної справи по обвинуваченню працівників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо", - сказала вона.

Свинаренко наголосила, що суд забезпечив явку потерпілої, суд є в повному складі, є прокурори і вже доставлені обвинувачені.

"Суд відбуватиметься в закритому режимі згідно чинного законодавства", - зазначила вона.

Водночас Свинаренко наголосила, що адвокати поки не з'явились в суд. "Наразі, я їх ще не бачила", - сказала вона.

Крім цього, вона зазначила, що в суді наразі чекають підтверджуючі документи від одного з адвокатів "торнадівців", який не з'явився на минуле судове засідання, про те, "що розгляд справи, в якій він був задіяний минулого разу, дійсно є важливішим ніж зараз. Оскільки першочерговий розгляд надається там, де є підвартні обвинувачувані, в нашому розгляді їх 12 осіб".

Правоохоронці оточили будівлю суду і нікого до неї не пропускають.

Водночас, адвокат "торнадівців" Володимир Якимов повідомив кореспонденту Укрінформу, що всі 5 адвокатів у справі "торнадівців" знаходяться в суді і скоро почнеться засідання.

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня представники кількох добровольчих батальйонів заблокували виходи з будівлі Оболонського райсуду Києва, де мало відбутися чергове засідання у справі екс-співробітників роти "Торнадо". Вони вимагали, щоб справа «торнадівців» розглядалася швидше і щоб суд проходив у відкритому режимі.

Бійці принесли під будівлю суду шини, якими заблокували металеву хвіртку і огорожу навколо будівлі. Згодом під судом виникла сутичка між протестувальниками та правоохоронцями, в ході якої люди в формі "Торнадо" намагалися закидати шинами, борошном і пляшками з водою правоохоронців. Крім цього, як стверджували очевидці, протестувальники також застосовували проти правоохоронців сльозогінний газ.

Ситуація заспокоїлась лише під вечір, і лише пізно вночі правоохоронці змогли вивезти фігурантів справи з будівлі суду до СІЗО.

Столична поліція відкрила дві кримінальних провадження внаслідок сутичок, які сталися біля Оболонського суду Києва.

Глава столичної поліції Андрій Крищенко в середу в ефірі телеканалу "112-Україна" повідомив, що у ході сутичок між співробітниками Нацполіції і Нацгвардії з протестувальниками під будівлею Оболонського райсуду Києва під час засідання у справі "торнадовців" від отруєння газом постраждали 27 силовиків. При цьому він підкреслив, що правоохоронці газ не застосовували, і додав, що з місця подій поліція вилучила кілька порожніх балончиків від газу "Кобра", який не є штатним спецзасобом ні поліції, ні Нацгвардії.

Перенесене на 3 серпня судове засідання не відбулося у зв'язку з тим, що підозрюваних не було доставлено до суду.

12 бійців "Торнадо" утримуються у Лук'янівському СІЗО Києва. За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, затримані бійці підозрюються у викраденні людей в зоні АТО і тортурах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-