Закритий суд над торнадівцями охоронятимуть тисяча правоохоронців

Закритий суд над торнадівцями охоронятимуть тисяча правоохоронців

Укрінформ
Під час розгляду справи екс-бійців "Торнадо", що має відбутися сьогодні в Оболонському районному суді Києва, за правопорядком стежитимуть близько тисячі правоохоронців.

Про це написала у Фейсбуці начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції у місті Києві Оксана Блищик.

"Близько тисячі працівників поліції та військовослужбовців Національної гвардії України залучені до охорони громадського порядку під адміністративною будівлею", - написала Блищик.

Вона зазначила, що засідання у справі екс-співробітників роти "Торнадо" відбуватиметься в Оболонському районному суді столиці у закритому режимі.

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня 2016 року під час розгляду справи екс-бійців спецроти "Торнадо" під будівлею суду зібралися мітингувальники на підтримку підсудних. Правоохоронці не пускали на закрите судове засідання громадян, які не були учасниками судового процесу. У результаті сталося кілька сутичок, а відтак від дій протестувальників, які кидали в правоохоронців палиці, каміння, використовували кийки та сльозогінний газ, постраждали більше 20-ти працівників поліції та Національної гвардії України.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження. На цей час слідчі трьом активним учасникам подій біля суду, жителям столиці, оголосили про підозру у вчиненні групового порушення громадського порядку (ст. 293 Кримінального кодексу України).

Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-