Українські вояки вийдуть на парад у новій формі

Українські вояки вийдуть на парад у новій формі

Фото
Укрінформ
Під час проведення урочистих заходів до Дня Незалежності України військовослужбовці Збройних сил продемонструють експериментальні зразки нової форми одягу. 

Про це заявив у вівторок на брифінгу речник Міноборони підполковник Олексій Чернобай під час брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час військового параду до Дня Незалежності України військовослужбовці різних підрозділів Збройних сил продемонструють експериментальні зразки нової форми одягу. Ці зразки одягу виготовлені відповідно до концепції форми одягу військовослужбовців, затверджених Президентом... Кінцевий варіанти одностроїв з урахуванням всіх наданих пропозицій буде затверджено в першому півріччі 2017 року", - сказав Чернобай.

Він додав, що військові однострої майже 1,5 року розробляли близько 20 спеціалістів, серед яких представники Міноборони, волонтерського десанту, геральдистів, художників та істориків.

За словами Чернобая, під час створення нових військових одностроїв були враховані національні традиції та існуючі форми різних країн світу. З'явився і новий елемент форми одягу, який до цього ніколи не використовувався у поєднанні з військовою формою - черевики з високим берцем та ремінь з бляхою для парадного розрахунку, додав офіцер.

Речник МОУ також зазначив, що елементи нової форми одягу для української армії вже використовуються щонайменше в 4 країнах світу - США, Німеччині, Франції та Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-