У Порошенка сподіваються, що е-декларації повноцінно запрацюють з вересня

У Порошенка сподіваються, що е-декларації повноцінно запрацюють з вересня

Укрінформ
В Адміністрації президента сподіваються, що система електронного декларування повноцінно запрацює з вересня, хоча на її перевірку, за інформацією відомства, потрібно близько півроку.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив завідувач відділу департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко.

"Тут є бачення айтішників, етап перевірки програми на предмет злому, доступ сторонніх осіб, проблеми витривалості - все це займало стільки часу, скільки це розроблялося. Вона розроблялася півроку. Відповідно, стільки ж потрібно часу, щоб її перевірити. Але в ідеалі хотілося б вірити, що це запрацює з вересня", - зазначив він.

При цьому Горковенко підкреслив, що винуватцем у зриві запуску системи е-декларування є не президент Петро Порошенко або інші високопоставлені чиновники, а розробники.

"Розробники програми, яка повинна забезпечити повноцінне функціонування цієї системи, зробили свою роботу неякісно. Тут намагаються перенести з хворої голови на здорову. Звинувачують Турчинова, президента, Гройсмана. Але чому всі мовчать, чому розробники зробили діряву програму, яка не дозволяє належним чином запустити електронне декларування ", - додав він.

Нагадаємо: 15 серпня опівночі сайт Національного агентства із запобігання корупції відкрив доступ до інтерфейсу електронного декларування попри відсутність атестату захисту інформації, який є необхідним у відповідності до законодавства.

Водночас, через відсутність атестату, декларації не можна використовувати як доказ в суді, а посадовців, що опублікують неправдиву інформацію про свої статки, неможливо буде притягнути до відповідальності.

У Євросоюзі вже заявили, що запуск системи електронного декларування з сертифікатом технічної безпеки є ключовою умовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-