СБУ відповіла на заяву директора НАБУ Ситника

СБУ відповіла на заяву директора НАБУ Ситника

Укрінформ
У Службі безпеки України заявляють, що не беруть участь у війнах між правоохоронними відомствами.

Так прес-служба СБУ прокоментувала обурення директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника з приводу того, що СБУ побачила ознаки корупції в діях співробітниці бюро.

"Служба безпеки України не бере участі у війнах між правоохоронними відомствами. Для нас не має значення в якому державному органі працює людина - ми викриваємо зловмисників скрізь... Перед законом всі рівні", - йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Викликає здивування емоційна заява керівників НАБУ щодо складання адмінпротоколу стосовно заступника начальника відділу Національного антикорупційного бюро, адже працівники цього відомства повинні бути взірцем для інших", - підкреслили у відомстві.

Правоохоронці пояснили, що діяльність, якою займалася співробітниця НАБУ, не можна назвати викладацькою. Також в СБУ зазначили, що чиновниця бюро брала участь в освітніх заходах і отримувала за це гроші в робочий час.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ заявила про викриття заступника начальника відділу Національного антикорупційного бюро, яка нібито незаконно заробляла гроші в іншій організації.

Зокрема, у СБУ встановили, що колишня росіянка, яка отримала українське громадянство в 2002 році, під час роботи в НАБУ тричі підробляла "тренером" на заходах одного з європейських фондів. На думку спецслужб, посадовець порушила вимоги ст. 25 закону України "Про запобігання корупції" і ч. 2 ст. 13 закону України "Про Національне антикорупційне бюро України".

Ситник розкритикував дії Служби безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-