До електронного реєстру вже внесли сім декларацій держслужбовців

До електронного реєстру вже внесли сім декларацій держслужбовців

Укрінформ
До Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, внесено електронні декларації семи державних службовців.

Про це інформує "Українська правда".

Щоправда система електронних декларацій ще має отримати сертифікацію, адже це головна умова, за якої вона допоможе у боротьбі з корупцією.

До слова, чиновникам дали 60 днів, щоб подати електронні декларації. У разі, якщо вони не вкладуться у цей термін, за них візьметься Національне агентство з питань запобігання корупції.

Однак наразі максимум, який їм загрожує, це адміністративний протокол. Тож поки система не отримала сертифікат технічної безпеки, нечисті на руку чиновники зможуть без наслідків ховати свої статки.

Нагадаємо: 15 серпня опівночі сайт Національного агентства із запобігання корупції відкрив доступ до інтерфейсу електронного декларування попри відсутність атестату захисту інформації, який є необхідним у відповідності до законодавства.

Водночас, через відсутність атестату, декларації не можна використовувати як доказ в суді, а посадовців, що опублікують неправдиву інформацію про свої статки, неможливо буде притягнути до відповідальності.

У Євросоюзі вже заявили, що запуск системи електронного декларування з сертифікатом технічної безпеки є ключовою умовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-