Сьогодні у Львові визначать, що робити з винними у трагедії на сміттєзвалищі

Сьогодні у Львові визначать, що робити з винними у трагедії на сміттєзвалищі

Укрінформ
Галицький районний суд міста Львова має обрати сьогодні запобіжний захід трьом посадовцям Львівського комунального підприємства "Збиранка" у справі Грибовицького сміттєзвалища, яким інкримінується службова недбалість, що призвела до загибелі людей.

Про це написала у понеділок на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Генпрокурора України Лариса Сарган.

"Сьогодні, 15 серпня, Галицький районний суд міста Львова розгляне клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою трьом посадовцям Львівського комунального підприємства «Збиранка», - написала вона.

Сарган нагадала, що за наслідками проведених слідчих та процесуальних дій прокуратура Львівської області погодила повідомлення про підозру трьом посадовим особам керівного складу Львівського комунального підприємства «Збиранка» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.236, ч.2 ст.367 КК України, а саме у порушенні правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, та у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Згідно з чинним законодавством за скоєння кримінальних правопорушень за ст.236, ч.2 ст.367 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

16 червня під час представлення нового очільника обласної прокуратури Львівщини Генпрокурор Юрій Луценко заявив про створення спільної слідчо-оперативної групи ГПУ, Нацполіції, СБУ з числа працівників центральних апаратів, які перевіряли діяльність комунального підприємства «Збиранка», а також інших комунальних підприємств Львова. Тоді Луценко наголосив, що у даному випадку йдеться лише про об’єктивну оцінку, ніякої політичної націленості в цьому немає.

Як повідомляв Укрінформ, завал на Грибовицькому сміттєзвалищі cтався 30 травня після того як там виникла пожежа. Рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег. Про долю четвертого зниклого досі невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-