У Росії

У Росії "кримськими диверсантами" називають вже дев'ятьох

Кримська криза
Укрінформ
У Росії повідомили, що кількість затриманих у справі «про підготовку диверсій в Криму" збільшилася до дев'яти осіб.

Про це повідомило "Інтерфаксу" у понеділок джерело в російських правоохоронних органах.

"На сьогодні під вартою перебувають вже дев'ять осіб, двоє з них заарештовані. У найближчу добу їм можуть бути пред'явлені звинувачення за статтями, в тому числі пов'язаними з організацією теракту і пособництвом у терористичній діяльності", - сказало джерело.

Співрозмовник агентства повідомив, що дві людини, додатково затримані у справі, є жителями півострова, які нещодавно отримали російське громадянство.

За даними агентства, ще близько 10 осіб проходять у справі як свідки. «Слідству належить вивчити, яку роль вони зіграли в події. Джерело не виключило, що статус деяких з них може змінитися на підозрюваних», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії заявила про запобігання терактам в окупованому Криму на «критично важливих об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України, та затримання одного з нібито організаторів «диверсії».

Пізніше ФСБ оголосила 39-річного українця Євгена Панова, жителя Запорізької області, учасника АТО, співробітником ГУР МО України і звинуватила його в організації терактів на території окупованого Криму.

Російські ЗМІ з посиланням на джерела в спецслужбах РФ заявили, що організатором "диверсії" у анексованому Криму був начальник розвідки 37 батальйону 56-ї бригади Головного управління розвідки Міноборони України Володимир Сердюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-