Суддю Швеця відсторонили від посади

Суддю Швеця відсторонили від посади

Укрінформ
Судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю вручено копію клопотання про відсторонення від посади у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. 

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

У відомстві також інформують, що вказане клопотання для розгляду скеровано водночас і до Вищої кваліфікаційної комісії судів України.

Як відомо, 27 липня 2016 року, в ході досудового розслідування, яке здійснюється ГПУ - слідчим відділом управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим, генпрокурором Юрієм Луценком вручено повідомлення про підозру Швецю, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України, а саме у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину, зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також у завідомо неправдивому показанні, вчиненому з корисливих мотивів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-