Жінка заробила 70 тисяч гривень на фіктивному розіграші автомобілів в Інтернеті

Жінка заробила 70 тисяч гривень на фіктивному розіграші автомобілів в Інтернеті

Укрінформ
У місті Маріуполі Донецької області судитимуть 23-річну жінку, яка заробила 70 тисяч гривень на фіктивному розіграші автомобілів в мережі Інтернет.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Прокуратурою Донецької області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 23-річної мешканки міста Маріуполя, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство, заволодіння чужим майном, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України», - сказано в повідомленні.

В ході досудового розслідування було встановлено, що молода жінка разом зі своїм спільником створили в мережі Інтернет кілька сайтів, на яких розмістили неправдиву інформацію про розіграші автомобілів відомої автомобільної компанії.

Надалі, вибираючи навмання за номерами мобільних телефонів так званих переможців, зловмисниця розсилала їм СМС-повідомлення про виграш і, представляючись посадовою особою компанії, в телефонній розмові повідомляла про необхідність сплатити комісійний збір у розмірі 1% від вартості виграного автомобіля.

Введені в оману люди перераховували на вказаний ним розрахунковий рахунок грошові кошти в розмірі від 1,5 тис. до 15 тис. грн.

Потерпілими від неправомірних дій зухвалої правопорушниці визнано 11 осіб. Загальний завданий їм матеріальний збиток становить близько 70 тис. грн.

Під час досудового розслідування жінці обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За вчинення вказаного злочину їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років, констатували в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-