Путін хоче уникнути розмови в Нормандському форматі - експерти

Путін хоче уникнути розмови в Нормандському форматі - експерти

Кримська криза
Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін пішов на "кримську кризу" і злам Мінська-2, відчувши зміну  настроїв у Нормандському форматі.

Про це російський аналітик Валерій Соловей сказав в ефірі Радіо Свобода.

"Спочатку Росія (по Мінську-2) була більш переконлива (для Заходу - ред.), принаймні, до пізньої весни-літа цього року, але пізньої весни – на початку літа відбувся різкий перелом настроїв Заходу, і аргументація Порошенка виявилася для Заходу більш зрозумілою, більш переконливою. Відповідно у вересні вілбулася б украй неприємна розмова, неприємна для всіх учасників Нормандського формату. А тепер цієї розмови не буде", - зазначив він.

У свою чергу політолог Андрій Піонтковський прокоментував можливу реакцію Заходу у разі, якщо Путін не зупиниться і вирішить слідом за Кримом приєднати ще й східний Донбас.

"Буде відключення від SWIFT, арешт і заморожування (рахунків, - ред.), усі ці фонди Ролдугіна будуть заарештовані, там десятки мільярдів доларів. Україні продаватиметься летальна зброя, протитанкові, протилітакові ракети. І повне перетворення особисто Путіна на ізгоя, як, власне, і всієї російської держави", - сказав Піонтковський.

Варіанти загострення воєнних дій і посилення агресивної політики Росії почали розглядатися після різких заяв президента РФ Володимира Путіна під час спровокованої РФ "кримської кризи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-