Солдат за неумисне вбивство товариша отримав «умовно»

Солдат за неумисне вбивство товариша отримав «умовно»

Укрінформ
Солдат, який з необережності застрелив товариша по службі з автомата Калашнікова в Куп’янському районі Харківської області, отримав по суду умовний строк.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в Куп’янському міськрайонному суді.

"Суд визнав солдата винним за статтею, пов'язаною з порушенням правил поводження зі зброєю, що спричинило смерть людини, і призначив йому покарання 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки", - повідомили в суді.

Обвинувачений, сказали в суді, співпрацював із слідством, повністю визнав свою вину і щиро розкаявся.

"Враховано, що у нього двоє малолітніх дітей. На додаток рідні загиблого заявили, що не мають до нього претензій, розуміючи ситуацію. Вирок може бути оскаржений в апеляції", - додали в суді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 9 листопада 2015 року на трасі в Куп’янському районі Харківщини солдат, який призваний з Рівненської області і до цього служив на Луганщині, натиснув на спусковий гачок автомата, не звернувши увагу, що він заряджений, і смертельно поранив товариша по службі в голову.

З матеріалів справи виходить, що днем раніше солдат, які їхав у дозорній машині з Луганської області в Куп’янський район, кілька разів вистрілив вгору з автомата, відсвяткувавши тим самим закінчення служби, після чого не від'єднав магазин від автомата і не перевірив наявність патрона в патроннику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-