Луценко обіцяє покарати суддів Вищого госпсуду за Жуків острів

Луценко обіцяє покарати суддів Вищого госпсуду за Жуків острів

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що розглядає дії суддів Вищого господарського суду у справі про заповідну землю Жукового острова як неправові, і має намір притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Про це Юрій Луценко написав сьогодні на своїй сторінці у Facebook

"22 березня ГПУ в Господарському суді добилося повернення громаді Києва 70 га заповідної землі на Жуковому острові. Всі терміни оскарження цього рішення сплили. Але раптом 27 липня Вищий господарський суд під головуванням судді Рогача підтримує клопотання ТОВ "Котміст" імені Ю. Єнакіївського про поновлення терміну касаційного оскарження. Підстава рішення суду унікальна! Бо, бачте, "Котміст" не сплатив судовий збір. Не мали грошей. А тепер знайшли", - обурився Генпрокурор.

Він додав, що "9 серпня той же суд під головуванням того ж Рогача приймає ще одне рішення на користь загарбників - скасовує рішення від 22 березня і відправляє справу на перегляд в першу інстанцію".

"Як Генпрокурор офіційно заявляю: я розглядаю такі дії суддів як явно не правові і даю вказівку зібрати матеріали для притягнення їх до кримінальної відповідальності", - наголосив Луценко. 

Він також повідомив, що прокуратура Києва почала слідчі дії про відповідальність посадових осіб Київради, які в 2007 році незаконно передали зловмисникам 70 га землі на 126 млн грн.

"Час дерибану минув. Хто цього не хоче усвідомити - відчує силу закону", - застеріг Генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-