ВР не пропонували зібратися заради арешту «судді з доларовими консервами» - Сироїд

ВР не пропонували зібратися заради арешту «судді з доларовими консервами» - Сироїд

Укрінформ
На адресу ВР не надходило пропозицій про скликання позачергової сесії заради ухвалення постанови про дозвіл щодо затримання та арешку упійманого на хабарі судді Миколи Чауса.

Про це заявила віце-спікер Ради Оксана Сироїд, коментуючи ситуацію навколо викриття на хабарі судді Дніпровського районного суду міста Києва, повідомляє прес-служба заступника голови Верховної Ради України.

Як відомо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що «оскільки Верховна Рада зараз знаходиться на канікулах, тому не зможе оперативно розглянути відповідне подання про надання згоди на його затримання та взяття під варту як це було з одеським суддею Бураном…. ми бачимо, що основною перешкодою для того, щоб вони постали перед судом, є стара законодавча система, яка ніяк не може відмовитись від «касти недоторканих».

У відповідь на це Сироїд заявила, що «факт ненадання згоди Верховної Ради України на затримання судді не перешкоджає розслідуванню справи, застосуванню до підозрюваного інших запобіжних заходів та постановленню вироку. Після винесення вироку судом, відповідно до статті 126 Конституції України, згоди Верховної Ради України на затримання суді не вимагається».

Також вона додала, що «наразі на адресу Верховної Ради України не надходило пропозицій про скликання позачергової сесії ні від народних депутатів України, ні від Президента України». Сироїд уточнила, що Позачергова сесія Верховної Ради України відповідно до частини другої статті 83 Конституції України, скликається Головою Верховної Ради України на вимогу не менш як третини народних депутатів України від складу Верховної Ради України, або на вимогу Президента України.

Як повідомлялося, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тис. дол. (понад 3,7 млн грн). На городі у судді знайшли оригінальні «консерви» - пачки доларів у банці.

Представники САП 10 серпня заявили, що вимагатимуть для Чауса арешту й застави 4 мільйона гривень. Згодом з’явилася інформація, що суддя-хабарник на роботі не зявився, а передав через третіх осіб заяву на відпустку. Терміни відпустки прес-секретар суду назвати відмовилася. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-