Вбивство Бузини: Луценко каже, що ДНК-експертиза поки не готова

Вбивство Бузини: Луценко каже, що ДНК-експертиза поки не готова

Укрінформ
Результатів ДНК-експертизи у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини поки що немає.

Про це сказав на брифінгу в середу генеральний прокурор України Юрій Луценко, відповідаючи на запитання журналістів стосовно справи Бузини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний момент не готовий стверджувати, але тиждень тому ми не отримали офіційних даних експертизи. Як тільки вони будуть, громадськість буде про них знати", - зазначив Луценко.

Він також зауважив, що забір крові у підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука взяли лікарі, а не правоохоронці, і винятково за рішенням суду.

"У мене є рішення суду, їх було два. Перше не було виконане в силу неявки підозрюваних. Друге було рішення, і ми виклали багатогодинний хронометраж того, як відбувалася дозволена судом слідча дія щодо відбору зразків крові. Рішення суду вступило в законну силу і воно було застосоване до підозрюваних. Їм було запропоновано здати кров добровільно. Коли вони від цього відмовилися, відбулася примусова фіксація їх, і лікарі взяли у них забір крові", - пояснив генпрокурор.

За його словами, проведення експертизи ДНК є точним способом визначити відповідність генетичних матеріалів підозрюваних з тим матеріалом, який був вилучений з автомобіля, у якому перебували вбивці Бузини.

"Саме генетичний аналіз є одним з найбільш точних з усіх доказів, які можна собі уявити. Точність ДНК-матеріалу збігається більш ніж на 99% по експертизі. Тому якщо експертиза скаже "так", це буде дуже серйозним обтяжуючим доказом вини цих двох підозрюваних. Якщо наукова експертиза скаже "ні", тоді ці люди можуть спокійно видихнути і вважати, що їхня вина абсолютно не доведена", - зазначив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня у підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини Андрія Медведька і Дениса Поліщука примусово відібрали зразки крові і зразки слини, які вони відмовлялися надавати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-