Шахтарям перерахували 30 мільйонів на погашення боргу по зарплаті

Шахтарям перерахували 30 мільйонів на погашення боргу по зарплаті

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості спрямувало 30 мільйонів гривень для виплати заробітної плати гірникам.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"9 серпня шахтарям спрямовано для виплати заробітної плати 30 мільйонів гривень. Станом на сьогодні заробітна плата працівникам державних вугільних підприємств виплачена на 83,8%", - йдеться в повідомленні.

Установа наголошує, що 3 серпня зарплата працівникам ДП "Селидіввугілля" була виплачена в сумі 27,3 млн гривень.

"Що стосується ДП "Селидіввугілля", представники якого оголосили голодування на знак протесту та вимагають виплати заробітної плати за червень у повному обсязі, станом на 08.08.2016 обліковувалася заборгованість 42,1 млн гривень (без нарахувань). Востаннє проплата була здійснена цього місяця - 03.08.2016 р. у сумі 27,3 млн гривень", - зазначає Міненерговугілля.

Як зауважили в міністерстві, причиною виникнення заборгованості із заробітної плати є дефіцит обігових коштів, а також недостатність бюджетного фінансування на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції.

"Наразі джерелами погашення зазначеного боргу є: кошти від реалізації вугільної продукції та видатки за програмою 1101110 "Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції" в обсязі 200,0 млн гривень", - інформує Міненерговугілля.

Проте, зауважили в Міненерговугілля, затвердженого обсягу витрат за вищезазначеною бюджетною програмою недостатньо для забезпечення своєчасної та повної виплати заробітної плати працівникам вугледобувних підприємств та їх розвитку й утримання у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-