На екстрадицію Онищенка є високі шанси - Луценко

На екстрадицію Онищенка є високі шанси - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що шанси щодо екстрадиції народного депутата Олександра Онищенка є достатньо високими.

Про це генпрокурор заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Крики "все пропало" деяких блогерів про переїзд Онищенка є некомпетентними. Якщо Онищенко зараз перебуває на території Великої Британії, шанси процесу екстрадиції є достатньо високі", - сказав Луценко.

На його переконня, нині виключно від дії Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) залежить, чи зможуть вони переконати лондонський суд у достатності доказів для екстрадиції.

Генпрокурор нагадав, що процедура екстрадиції визначена законом та міжнародними нормами. Як тільки САП подасть до Інтерполу постанову суду про дозвіл на арешт народного депутата Олександра Онищенка та Інтерпол оголосить його у міжнародний розшук, буде встановлено "червону картку" на його затримання майже у всіх країнах світу. "З власного досвіду знаю, що "червона картка" не спрацьовує у таких країнах, як Російська федерація. Тому, на жаль, більшість підозрюваних та обвинувачуваних у тяжких злочинах на території України і в 2005, і в 2014 ховалися на території РФ", - додав Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату Онищенку.

27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку. Дане повідомлення передали захисту та родичам політика 28 липня.

Онищенко заявив, що перебуває у Великій Британії та вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

5 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення "газової схеми". За попередніми даними, в результаті викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-