Сьогодні в Інтерпол передадуть рішення суду про арешт Онищенка

Сьогодні в Інтерпол передадуть рішення суду про арешт Онищенка

Укрінформ
Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) сьогодні подасть до Інтерполу постанову суду про дозвіл на арешт народного депутата Олександра Онищенка.

Про це заступник голови САП Володимир Кривенко повідомив в ефірі "112 Україна".

"Наш наступний крок - сьогодні ми готуємося подати постанову суду про затримання Олександра Романовича до українського бюро Інтерполу, спробуємо оперативно спрацювати з іноземними партнерами, щоб було виставлено так звану "червону картку". І Олександр Романович, якщо він буде перебувати в одній із країн, на яку поширюється юрисдикція Інтерполу, міг бути оперативно затриманий. Після його затримання буде вирішувати питання, згідно з чинним законодавством, про екстрадицію і подальший розгляд клопотання про утримання під вартою... Зараз контакт з нашими колегами з Британії є, думаю, у нас все вийде", - заявив Кривенко.

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату Онищенку.

27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку. Дане повідомлення передали захисту та родичам політика 28 липня.

Онищенко заявив, що перебуває у Великій Британії та вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

5 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення "газової схеми". За попередніми даними, в результаті викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-