Відсьогодні українці зможуть купити валюти на 150 тисяч без паспорта

Відсьогодні українці зможуть купити валюти на 150 тисяч без паспорта

Укрінформ
Із 10 серпня 2016 року населення зможе здійснювати купівлю-продаж валюти на суму до 150 тисяч гривень без паспортів.

Про це йдеться у постанові правління Національного банку України № 364 від 2 серпня 2016 року "Про внесення змін до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України", повідомляє прес-служба НБУ.

"З 10 серпня 2016 року, коли постанова № 364 набуде чинності, фізичні особи зможуть проводити обмін валют на суму до 150 тис. грн в еквіваленті без надання документів. При цьому на операції з купівлі іноземної валюти продовжує розповсюджуватися тимчасове обмеження на максимальну суму не більше 12 тис. грн в еквіваленті на день на одну особу, відповідно до постанови Правління НБУ № 342 від 07 червня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

У регуляторі зазначають, що досі фізична особа, яка мала намір здійснити купівлю, продаж або конвертацію (обмін) іноземної валюти на будь-яку суму, мала надати документ, що посвідчує особу та її резидентність. Тривалий час населення продає банкам більше валюти, ніж купує. У січні-липні 2016 року чиста купівля банками валюти у населення сягнула 1,9 млрд дол. США. З огляду на стабілізацію ситуації на валютному ринку Правління Національного банку вважає за можливе лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізичними особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-