СБУ повідомила про підозру в теракті затриманим на Львівщині

СБУ повідомила про підозру в теракті затриманим на Львівщині

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру в підготовці терористичного акту чотирьом громадянам, затриманим раніше на Львівщині.

Про це повідомив начальник управління СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук, передає "Радіо Свобода".

"У шести осіб, що проходять у справі, здійснили обшуки. Зброю і боєприпаси, вилучені в затриманих, передадуть українським військовим на сході України", - додав Андрейчук.

Як розповів представник СБУ, в одного з затриманих знайшли «методичку», в якій детально описаний механізм створення осередку організації, головною метою якої є скинення влади, в тому числі з застосуванням зброї.

Коментуючи заяви громадського руху «ОУН» про затримання в цій справі трьох членів цієї організації, Андрейчук звернув увагу, що СБУ «є аполітичною установою, дотримується таємниці слідства і не розголошувала даних про партійну належність затриманих».

Він додав, що у справі є ще «багато цікавого», але цих даних наразі не можна озвучувати у зв’язку з таємницею слідства.

Нагадаємо: у понеділок уранці СБУ повідомила про затримання на той час п’ятьох людей, яких названо «членами терористичної групи». За даними спецслужби, вони планували одночасно підірвати залізничні колії у трьох різних напрямках від Львова.

Як заявили в СБУ, «під час проведення обшуків у затриманих співробітники спецслужби вилучили велику кількість вогнепальної зброї, вибухівки та комплектуючих для її виготовлення, зокрема: гранатомети РПГ-7 та РПГ-26, гранати РГО, Ф-1, РГД-5, п’ять кілограмів вибухівки марки IХ 25 та 600 грамів тротилу, три електродетонатори, три пістолети та велику кількість набоїв різного калібру».

Пізніше того ж дня Добровольчий рух «ОУН» заявив, що СБУ затримала трьох бійців нелегалізованого «добровольчого батальйону ОУН», і назвав це «виконанням замовлення Кремля».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-