Контрактникам обіцяють компенсацію за оренду житла

Контрактникам обіцяють компенсацію за оренду житла

Укрінформ
Військовослужбовці, які несуть службу за контрактом, у разі неможливості їх розміщення у спеціально пристосованих казармах або сімейних гуртожитках, з 1 січня 2017 отримають компенсацію вартості оренди житла.

Про це сказав начальник Управління по роботі з сержантським складом Генерального штабу Збройних Сил України старший прапорщик Олександр Косинський на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наскільки я знаю, з 1 січня 2017 року контрактники вже зможуть отримувати компенсацію. Це також буде позитивним для нашої системи кадрового менеджменту, бо люди зможуть переміщуватися по різних місцях служби, винаймати собі житло. Відповідно можна буде встановити ротацію кадрів, як в інших країнах", - сказав Косинський.

Він також пояснив, що військовослужбовці-контрактники мають право проживання на території військової частини в казармі, не зважаючи на їх звання та на наявність сім'ї.

"Якщо військовослужбовець, що здійснює службу за контрактом, не зважаючи на звання рядовий чи сержант, проживає на території військової частини в казармі проживає безкоштовно, якщо він не має сім'ї. У разі коли військовослужбовець-контрактник має сім'ю, то він оплачує тільки комунальні послуги за тарифами, які введені для населення по лічильниках".

Як повідомлялось, вчора Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України "Про внесення змін до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", який передбачає компенсацію військовослужбовцям-контрактникам за оренду житла. Проект передбачає запровадження виплати компенсації за найм житла для військовослужбовців військової служби за контрактом у разі відсутності можливості їх розміщення у спеціально пристосованих казармах або сімейних гуртожитках.

За словами міністра оборони України Степана Полторака, завдяки змінам до законодавства близько 16 тис. сімей військовослужбовців-контрактників ЗСУ зможуть отримувати грошову компенсацію за оренду житла. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-