Кольченко потрапив до лікарні через низьку вагу. Там відхилень не знайшли

Кольченко потрапив до лікарні через низьку вагу. Там відхилень не знайшли

Укрінформ
Український політв'язень Олександр Кольченко був направлений в лікарню через дефіцит ваги.

Про це повідомляє в Фейсбук челябінська правозахисниця Тетяна Щур.

У медзакладі відхилень не виявили. Проте Кольченко залишений в установі ще на день для зустрічі з місцевим уповноваженим з прав людини.

 «Члени ГНК (Громадська наглядова комісія - ред.) по Челябінській області Ольга Фролова і Василь Субботін (5 серпня) і Тетяна Щур і Микола Щур (9 серпня) відвідали Олександра Кольченка у ФКЛПЗ-3 (Федеральна Казенна Лікувально-профілактична установа). Він був направлений туди внаслідок «дефіциту ваги» медиками ФКУ ДВК-6, де відбував термін», - пише Щур.

Вона уточнює, що «дефіцит ваги» був зафіксований у Олександра ще 4 місяці тому, коли він тільки прибув під юрисдикцію челябінських тюремників. «Чому вони саме зараз цим зацікавилися, залишається тільки здогадуватися», - дивується правозахисниця.

Члени ГНК з дозволу Олександра вивчили його медичну карту. Лікарі прокоментували записи і розповіли, що аналізи, які здав Кольченко, показали відсутність яких-небудь відхилень від норми. Вони пояснили, що причин тримати Олександра в лікарні немає, і що він на даний момент вже виписаний і чекає етапування назад в колонію.

 «Але оскільки в середу очікується візит в ЛПУ місцевого Уповноваженого з прав людини Маргарити Павлової, то Олександра вирішили затримати для зустрічі з нею», - пояснює Щур.

Як повідомляв Укрінформ, в серпні 2015 року північно-кавказький військовий окружний суд Росії засудив українського режисера Олега Сєнцова і активіста Олександра Кольченка до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно за обвинуваченнями в тероризмі. Правозахисний центр "Меморіал" визнав їх політв'язнями. Кольченко відбуває свій термін в Челябінську, Сєнцов – в Якутську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-