Троє обвинувачених екс-бійців

Троє обвинувачених екс-бійців "Торнадо" вже були судимі - адвокат

Укрінформ
Троє з 12 колишніх бійців роти "Торнадо", які є обвинуваченими у справі, що слухається в Оболонськом райсуді Києва, були раніше судимі.

Про це журналістам заявив адвокат "торнадівців" Володимир Якимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Деякі бійці були раніше судимі - троє людей, тільки я не знаю, за якими статтями", - сказав він.

Адвокат уточнив, що йдеться про колишнього командира роти "Торнадо" Руслана Онищенка (він має дві судимості), Максима Глєбова і Анатолія Пламадялу - у них було по одній судимості.

"Онищенко із цього приводу сказав таке: "Я дуже хотів би йти воювати з людьми з вищою освітою, спортсменами, які не курять і не п’ють, але тільки коли війна, чомусь охочих спортсменів там не було. Там були ось такі хлопці, які бралися за зброю і йшли захищати свою Батьківщину", - процитував свого підзахисного Якимов.

Як підкреслив адвокат, на момент, коли формувалася рота "Торнадо", не було жодної людини, у кого була б непогашена судимість. "У них судимість у всіх була погашена", - зазначив він.

Нагадаємо, бійців роти "Торнадо" підозрюють у створенні злочинної організації, перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, незаконному позбавленні волі або викраденні людини, катуванні, насильницькому задоволенні статевої пристрасті у неприродний спосіб, в опорі представникові влади й незаконному заволодінні транспортним засобом.

У квітні 2016 року прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно екс-командира спецроти "Торнадо", заступника командира і співробітника роти.

Справу екс-співробітників спецроти "Торнадо" розглядає Оболонський районний суд Києва. Засідання проходять у закритому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-