Справа

Справа "Торнадо": Оболонський суд оточили поліцейські і Нацгвардія

Укрінформ
Співробітники Нацгвардії та поліції оточили будівлю Оболонського районного суду міста Києва, де сьогодні у закритому режимі слухатимуть справу щодо екс-співробітників роти "Торнадо".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, неподалік будівлі суду зібралася незначна кількість представників добровольчих батальйонів, які прийшли підтримати підозрюваних.

Уздовж паркану вишикувалися бійці Національної гвардії України з шоломами і в бронежилетах. Охорону громадського порядку також забезпечують співробітники Нацполіції. Під'їзд до суду заблоковано автобусами та автомобілями для перевезення особового складу Нацгвардії. Чергують карети "швидкої допомоги".

До будівлі суду нікого не пропускають. Як журналістам повідомив один з правоохоронців, "сьогодні суд не працює". Тож можна зробити висновок, що у суді у вівторок має відбутися тільки одне засідання - у справі "торнадівців". За деякими даними, частину підозрюваних вже доправили до суду.

Засідання має розпочатися об 11:30.

Як повідомляв Укрінформ, 12 бійців роти "Торнадо" підозрюють у створенні злочинної організації, перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, незаконному позбавленні волі або викраденні людини, катуванні, насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним способом, в опорі представникові влади й незаконному заволодінні транспортним засобом.

2 серпня під час розгляду справи бійців спецроти "Торнадо" під будівлею суду зібралися мітингувальники на підтримку підсудних. Однак правоохоронці не пускали на закрите судове засідання громадян, які не були учасниками судового процесу. У результаті сталося кілька сутичок. Від дій протестувальників, які кидали в правоохоронців палиці, каміння, використовували кийки та сльозогінний газ, постраждали більше 20-ти працівників поліції та Національної гвардії України.

Столична поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом сутичок.

Перенесене на 3 серпня судове засідання не відбулося у зв'язку з тим, що підозрюваних не було доставлено до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-