Німецька поліція не зрозуміла туриста з Китаю і відправила у приймальник для біженців

Німецька поліція не зрозуміла туриста з Китаю і відправила у приймальник для біженців

Укрінформ
Китайським туристу довелося два тижні провести в гуртожитку для біженців у німецькому місті Дюльмені через те, що його неправильно зрозуміли в поліції.

Як повідомляє DW, 31-річний житель Китаю, який не говорив іноземними мовами, прийшов у поліцію Штутгарта заявити про крадіжку гаманця. Однак співробітники відділення переправили його у Гейдельберг, де йому видали для заповнення та підпису формуляр про надання притулку в Німеччині.

Туриста вислали в місце первинного прийому біженців у Дортмунді, де у нього забрали закордонний паспорт з проставленою візою. Після цього китайця, усупереч його бажанню, посадили в автобус із незареєстрованими біженцями і відвезли в гуртожиток у Дюльмен.

Як розповів співробітник відділення Червоного Хреста, що обслуговувало гуртожиток, китаєць "був уккрай безпорадним", однак "слухняним" і виконував все, що йому говорили.

Те, що людина намагається привернути до себе увагу, співробітники зрозуміли через деякий час. Вони запросили працівника одного з місцевих китайських ресторанів замість перекладача, який і допоміг їм порозумітися з іноземцем. Стало зрозуміло, що житель Китаю не біженець, а турист, який не збирався просити притулку, а просто хотів з'їздити в Італію і Францію.

На відновлення ланцюжка подій пішло 12 днів. Співробітники відділення Червоного Хреста протягом кількох днів намагалися додзвонитися до різних консульств, однак ніхто не визнавав туриста "своїм". Труднощів додалося й через те, що його віза була оформлена з помилкою, у зв'язку з чим її неможливо було відстежити у базах даних. Однак після з'ясування всієї ситуації та видачі туристу документів на заміну він зміг продовжити свою подорож.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-