Від початку російської агресії загинули майже 70 українських прикордонників

Від початку російської агресії загинули майже 70 українських прикордонників

Укрінформ
Впродовж двох років російської агресії загинули 67 українських прикордонників.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби.

«Найбільше прикордонників та військовослужбовців ЗС України в ході однієї операції постраждало під час організованого прориву з оточення в районі пункту пропуску "Довжанський" 7 серпня 2014 року. При виході колона зведеного підрозділу була піддана масованому артилерійському обстрілу: 10 прикордонників загинули, 5 - пропали без вісті, а 36 - отримали поранення», - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі також нагадали, що два роки тому прикордонні підрозділи та пункти пропуску, розташовані в Луганській і Донецькій областях, щодня піддавалися жорстоким обстрілу і атакам терористів.

"Для повернення контролю над ділянкою було створено угруповання «Кордон». Їм було поставлене завдання відновити контроль над кордоном у напрямку населених пунктів Бірюкове – Довжанське – Свердловськ. Практично всі шляхи до Бірюкового та пункт пропуску «Довжанський» були захоплені терористами. Залишилася лише одна вільна дорога. Однак, коли прикордонники прибули на місце, вони фактично опинилися в оточенні", - наголошується в повідомленні.

Ворог обстрілював позіції спочатку із гранатометів, а потім із мінометів, важкої артилерії та РСЗВ «Град». Переважна кількість обстрілів здійснювалася із території Росії. Але прикордонники спільно з десантниками увійшли у пункт пропуску «Довжанський» та обороняли кордон, доки це було можливо. У перших числах серпня 2014-го року прикордонники разом з військовослужбовцями ЗС України пішли на прорив до головних сил.

Раніше в Держприкордонслужбі повідомили, що будівництво "Стіни" на кордоні з РФ виконано на 10,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-