Мельничук розповів про оздоровлення

Мельничук розповів про оздоровлення "чорнобильців" Київщини

Укрінформ
Станом на 1 серпня 2016 року за бюджетні кошти у Київській області вже встигли оздоровити 1647 постраждалих від Чорнобильської катастрофи громадян 1 категорії, включаючи 22 дитини-інваліда.

При цьому Департамент соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації (КОДА) закупив для цієї категорії пільговиків 4344 путівки в санаторії, що має повністю покрити потребу "чорнобильців" Київщини в санаторному лікуванні.

Про це повідомили в прес-службі КОДА.

Як з'ясувалося, загалом до 1 серпня 2016 року послугами оздоровлення в області скористалися 27 тис. дітей, 711 з яких в даний час відпочивають за кордоном.

“У 2016 році потребу в санаторному лікуванні відчувають 5698 мешканців області, що постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС. Турбота про цих людей наш прямий обов'язок. Як мені доповіли, з фінансуванням їхнього лікування та іншими запланованими виплатами проблем не передбачається",- зазначив губернатор Київської області Максим Мельничук.

Нарада з питань стану соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, пройшла у КОДА 5 серпня.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення КОДА Вадима Галицького, всього на території Київської області проживає близько 640 тис. осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з яких 26,8 тис. інвалідів-чорнобильців 1 категорії, 26,6 тис. учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, і більш 500 тис. постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

Директор Департаменту соціального захисту населення КОДА Вадим Галицький зазначив, що ці люди в тому числі отримають в цьому році від держави 301 млн грн компенсаційних виплат.

За його словами, деякі проблеми є лише у забезпеченні таких хворих ліками, але структурні підрозділи КОДА роблять все, щоб їх вирішити.

Заступник директора Департаменту охорони здоров'я КОДА Олександр Глушаниця інформував, що в Київській області постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи обслуговує 38 медустанов. І, приміром, в Київській обласній лікарні № 2 за 7 місяців 2016 було проліковано 4800 постраждалих.

До того ж, за його словами, в області щорічно проходять диспансерні медичні огляди "чорнобильців".

“За 7 місяців 2016 року оглянуто 67% постраждалих. Найбільший відсоток становлять діти у віці до 18 років - 97%, безпосередньо ліквідатори - 51%, евакуйовані особи оглянуті на 44,5%, особи, які проживають на забруднених територіях - 59%",- повідомив Глушаниця.

Довідка: На обліку в Київській області стоїть 1/3 всіх пенсіонерів-"чорнобильців" різних категорій. Це 263 тис. осіб. З них пенсію в розмірі 3077 грн отримують 27 тис. інвалідів 1 категорії, в середньому по 1640 грн в місяць отримують 199 тис. потерпілих 4 категорії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-