В заручниках ОРДЛО залишається 107 осіб - Геращенко

В заручниках ОРДЛО залишається 107 осіб - Геращенко

Укрінформ
В окремих районах Донецької та Луганської областей в заручниках окупаційної влади залишається 107 осіб, з них 64 військові та 43 цивільні.

Про це повідомила Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook.

"Наразі в заручниках ОРДЛО залишається 107 осіб, з них 64 військові, інші цивільні. На останній мінській зустрічі вдалося підтвердити наявність вже 45 людей з цього списку, а не 20, як то стверджували бойовики раніше. Це велика і важка робота - знайти людину", - написала Геращенко.

Окрім того, за її словами, в тюрмах на території Російської Федерації утримуються ще 10 політв'язнів.

"В тюрмах РФ залишається 10 політв'язнів. Тут ми також працюємо, в різних форматах шукаємо механізм звільнення. І навряд чи всі деталі можна оголошувати на мітингах, якщо ми хочемо результату", - зазначила Геращенко.

Вона зауважила, що минулого тижня до українських заручників в ОРДЛО вперше за два роки допустили місію ООН. 

"Я вважаю важливим і позитивним той факт, що до заручників минулого тижня вперше за два роки допустили місію ООН, ми в Мінську постійно наполягаємо на тому, аби міжнародні гуманітарні місії і Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) були допущені до тюрем на окупованих територіях", - додала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-