Комітет ООН розгляне доповідь України про расову дискримінацію

Комітет ООН розгляне доповідь України про расову дискримінацію

Укрінформ
Комітет з ліквідації усіх форм расової дискримінації (КЛРД) розгляне доповідь України по боротьбі з расовою дискримінацією 11 і 12 серпня.

Про це повідомляється на сайті Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

"Доповідь України по боротьбі з расовою дискримінацією буде розглянута Комітетом з ліквідації усіх форм расової дискримінації (КЛРД) 11 і 12 серпня", - йдеться у повідомленні.

Можливими темами обговорення між членами КЛРД і делегацією українського уряду будуть заходи по боротьбі з насильством на расовому підгрунті, щодо попередження расистських висловлювань і пропаганди, особливо відносно меншин, у засобах масової інформації та в інтернеті, а також заходи щодо захисту біженців від примусового повернення та інші.

Також повідомляється, що Комітет проведе прес-конференцію у Палаці Націй у Женеві 26 серпня о 13:30, щоб обговорити попередні висновки по Україні та інших країнах, які розглядатимуться, а саме щодо Греції, Великої Британії, Парагваю, Лівану, Південної Африки, Шрі-Ланку і Пакистану.

Як відомо, Україна є однією з 177 держав, які ратифікували Міжнародну конвенцію про ліквідацію усіх форм расової дискримінації, і тому регулярно аналізується Комітетом, що складається з 18 міжнародних незалежних експертів у сфері прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-