Заступник командира

Заступник командира "Торнадо" погодився пройти поліграф - Мосійчук

Укрінформ
Заступник командира спецроти "Торнадо" Микола Цукур погодився пройти допит на поліграфі. 

Про це розповів журналістам після допиту в Генеральній прокуратурі України народний депутат Ігор Мосійчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Микола Цукур дав згоду пройти допит на поліграфі для того, щоб зняти всі звинувачення і весь бруд, який ллється у ЗМІ за допомогою різних експертів", - заявив Мусійчук.

Він висловив думку, що тест на поліграфі Цукур ймовірно пройде найближчого тижня. 

"Я думаю, що це відбудеться найближчим часом, протягом 7-10 днів", - сказав нардеп.

Що стосується свого сьогоднішнього допиту у ГПУ, Мосійчук зазначив, що він дав "вичерпні свідчення" щодо голосування у Верховній Раді про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Клюєва у травні 2015 року. Він ще раз наголосив, що йому особисто ніхто хабар не пропонував за неголосування у цій справі, але "точно відомо", що подібні пропозиції находили іншим депутатам від Олександра Онищенка. При цьому Мосійчук відмовився називати прізвища, кому саме з депутатів Онищенко пропонував хабар, зауваживши, що "цим нехай займається Генпрокуратура".

Він також повідомив, що йому потрібно буде ще неодноразово ходити на допити в ГПУ, однак зараз він перебуває у відпустці, а тому просив прокурорів перенести ці допити на 10 днів.

Як повідомляв Укрінформ, бійців роти "Торнадо" підозрюють у створенні злочинної організації, перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, незаконному позбавленні волі або викраденні людини, катуванні, насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним способом, в опорі представникові влади й незаконному заволодінні транспортним засобом.

У квітні 2016 року прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно екс-командира спецроти "Торнадо", заступника командира і співробітника роти.

Справу екс-співробітників спецроти "Торнадо" розглядає Оболонський районний суд Києва. Засідання проходять у закритому режимі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-