Громадські активісти різко розкритикували Мінсоцполітики

Громадські активісти різко розкритикували Мінсоцполітики

Укрінформ
Громадська організація, яка захищає права переселенців, звинуватила Мінсоцполітики України у антисоціальній політиці. Так активісти відреагували на слова чиновників про те, що 60 тисяч зареєстрованих переселенців жодного разу не перетинали КПВВ.

Про це повідомляє «Донбас SOS».

«Пан міністр, перед тим, як робити заяви рекомендуємо детально вивчати питання», – заявили активісти. Вони розповіли, яким чином жителі окупованих територій виїжджають до нового місця проживання.

За словами громадських діячів, люди почали виїжджати з непідконтрольних районів, ще до запуску пропускної системи. Частина переселенців виїжджає через сусідню країну, а деякі перетинають лінію розмежування в об’їзд КПВВ, через неофіційні коридори, де пускають з місцевою пропискою.

В організації заявили, що до «списків СБУ» потрапили навіть активісти, які допомагають переселенцям, і навіть самі працівники соціального захисту-переселенці.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками перевірки в 2015 році СБУ на початку 2016 року передало Мінсоцполітики інформацію про більш ніж 450 тисяч осіб, які зареєстровані як тимчасові переселенці, але не проживають на підконтрольній українській владі території. Виплати цим громадянам було призупинено до моменту підтвердження факту їх проживання на підконтрольній території.

Станом на 16 травня підтвердили своє місце проживання 80 тисяч переселенців із зазначених 450 тисяч осіб, після чого їм було відновлено виплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-