Жданов відреагував на заяву українських атлетів російському ТБ

Жданов відреагував на заяву українських атлетів російському ТБ

Укрінформ
Міністр молоді та спорту Ігор Жданов заявив, що з українською олімпійською збірною проведено інструктаж про необхідність уникати спілкування з російськими ЗМІ.

Про це урядовець написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи заяви українських легкоатлетів, членів олімпійської збірної, російському телебаченню, у якому вони розкритикували відсторонення більшості російських спортсменів від участі в Олімпіаді через допінговий скандал.

"З командою проведена жорстка розмова та інструктаж про необхідність уникати спілкування з російськими ЗМІ. І була не одна така розмова та попередження. Це перше. Друге - не варто вішати ярлик на всю команду, через те, що російським пропагандистам вдалося приспати пильність та спровокувати окремих спортсменів, які не усвідомлювали політичних наслідків своїх слів", - зазначив міністр.

За словами Жданова, "спортсмени 90% часу займаються тренуваннями в напівзакритому режимі і не дуже стежать за політикою та інформаційним полем".

"Без вдалого монтажу та перекручування з боку росТБ також не обійшлося. Ситуація неприємна. Всі в команді шкодують, що так сталося. Але ми робимо все, щоб більше такого не повторилося", - запевнив міністр.

Напередодні ввечері телеканал "Росія-1" у своєму сюжеті навів коментарі кількох українських легкоатлетів, членів української збірної на літній Олімпіаді-2016, з критикою рішення щодо відсторонення російських спортсменів від участі в іграх через допінговий скандал, нагадує Радіо Свобода.

5 серпня у Ріо-де-Жанейро офіційно відкриються 31 літні Олімпійські ігри.

Раніше цього тижня спеціальна комісія Міжнародного олімпійського комітету підтвердила участь в Олімпіаді-2016 кількох російських олімпійських збірних, а також деяких окремих спортсменів.

18 липня Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) опублікувало доповідь, з якої випливає, що російські антидопінгові лабораторії навмисне приховували позитивні проби спортсменів на вживання заборонених препаратів, а до махінацій з аналізами була причетна російська ФСБ. Міжнародний олімпійський комітет не став усувати збірну Росії від Олімпіади у Бразилії, передавши вирішення питання міжнародним федераціям з окремих видів спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-