Американські інженери перевірили шлюзи на Дніпрі: стан - незадовільний

Американські інженери перевірили шлюзи на Дніпрі: стан - незадовільний

Інфографіка
Укрінформ
На ремонт шлюзів на Дніпрі виділять 105 млн грн з фонду бюджетної підтримки від ЄС після оприлюднення звіту американських інженерів.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури із посиланням на міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

"Американські інженери завершили технічне обстеження 5 шлюзів на Дніпрі, висновки звіту - це незадовільний стан об’єктів та необхідність термінової реконструкції. Для вирішення цього питання міністерством заплановано фінансування з фонду бюджетної підтримки від ЄС у розмірі 105 млн гривень, щоб уникнути екологічної небезпеки", - повідомив Омелян.

Відповідне рішення ухвалене після оприлюднення звіту американських інженерів, які завершили технічне обстеження п'яти шлюзів на Дніпрі і констатували незадовільний стан об’єктів та необхідність термінової реконструкції.

Як наголосив очільник відомства, Міністерство інфраструктури спільно з міжнародними фінансовими організаціями та партнерами наразі вже розробляє план дій щодо довгострокової програми реконструкції шлюзів на Дніпрі.

Як повідомлялося раніше, упродовж двох тижнів американські фахівці перевіряли шлюзи на річці Дніпро, за результатами чого в подальшому буде проведена реконструкція гідротехнічних споруд Дніпровського каскаду ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-