Вибухівку з місця загибелі Шеремета повезли на експертизу до США

Вибухівку з місця загибелі Шеремета повезли на експертизу до США

Укрінформ
Спеціалісти Федерального бюро розслідувань (ФБР) США, залучені до розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, після тижня перебування в Україні поїхали до США, де вони в своїх лабораторіях проводять дослідження речовини, яка була у вибуховому пристрої.

Про це в четвер під час брифінгу в Києві заявив процесуальний прокурор-заступник начальника відділу Генпрокуратури України Андрій Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Співробітники ФБР залучені до кримінального провадження як спеціалісти... Оскільки в них (ФБР США - ред.) більш сучасне обладнання, вони мають більший досвід розслідування саме вибухів, вони проводять відповідні експертні дослідження стосовно речовини, яка використовувалась у вибуховому пристрої. Вони вже поїхали до себе додому і там проводять відповідні дослідження", - сказав Шевченко.

За його словами, співробітники ФБР пробули в Україні близько тижня. За цей час вони спільно з українськими експертами, які ведуть дослідження, проводили додатковий огляд місця події і самого автомобіля.

Прокурор також повідомив, що потужність вибухового пристрою була еквівалентна 500 грамам тротилу. Крім цього, він зазначив, що вибуховий пристрій був "саморобний", а уражаючі елементи походять від "стаціонарних пристроїв".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-