Сьогодні Україна вперше святкує День Національної поліції

Сьогодні Україна вперше святкує День Національної поліції

Укрінформ
Сьогодні, 4 серпня, в Україні вперше відзначається День Національної поліції.

З цієї нагоди Президент Петро Порошенко привітав поліцейський з професійним святом. 

Як інформує Урядовий портал, в Києві сьогодні о 10.00 пройдуть урочистості на Софійській площі. 

Нагадаємо, свято встановлено у день підписання закону "Про Національну поліцію".

Після Революції Гідності в українському суспільстві виникла нагальна потреба у реформуванні силових структур, зокрема і в реформуванні правоохоронної системи. Вже восени 2014 року було представлено концепцію реформи Міністерства внутрішніх справ, в якій передбачалось створення Національної поліції.

Зрештою, 2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон "Про Національну поліцію", а 4 серпня 2015, Президент його підписав.

Відповідно до цього, основні завдання Нацполіції - реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки і порядку, надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або через надзвичайні ситуації потребують такої допомоги.

Наразі одним із наочних успішних прикладів реформування органів МВС стала реформа ДАІ, яка була реорганізована в Патрульну поліцію - підрозділ Нацполіції, що здійснює цілодобове патрулювання вулиць міст, а також першим реагує на виклики 102, з метою забезпечення публічного порядку і безпеки, захисту прав громадян, а також безпеки дорожнього руху.

Саме патрульна служба і стала "новим обличчям" старої міліції, адже у її створенні активно допомагали західні партнери, зокрема й США, які направили до Києва своїх інструкторів з Каліфорнії та Огайо. Першим містом, у якому запрацювала Патрульна поліція, став Київ і сталося це 4 липня 2015 року. Потім були Львів, Одеса, Харків. Нині українська Патрульна поліція – це 13 тис. поліцейських у 32 містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-