Деканоідзе: Поліцейські-омбудсмени отримали від мене повний

Деканоідзе: Поліцейські-омбудсмени отримали від мене повний "карт-бланш"

Укрінформ
Нові поліцейські-омбудсмени повинні допомагати виявляти порушення прав людини зсередини системи. 

Про це глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе заявила сьогодні, 3 серпня, під час зустрічі, присвяченої  шляхам упровадження міжнародних стандартів у сфері забезпечення прав людини в поліцейській діяльності.

За словами Хатії Деканоідзе, головне, щоб нові поліцейські-омбудсмени добре розуміли потреби людей. Для цього потрібно багато вчитись і працювати над собою. Тож з метою постійного підвищення професійного рівня для цієї категорії поліцейських планують проводити тренінги. У роботі поліцейських могли траплятися помилки і проблеми, однак у відомстві працюють над їх вирішенням. Задля вирішення проблем поліцейські омбудсмени матимуть необхідні повноваження і будуть незалежними від керівників територіальних підрозділів поліції.

«Мої двері для них завжди відкриті. У них є від мене повний «карт-бланш» в роботі», - наголосила вона.

На заході керівництво нещодавно створеного Управління забезпечення прав людини (УЗПЛ) Національної поліції України представило основні напрямки розвитку служби. Крім того, були озвучені перспективи формування «Дорожньої карти», яка передбачає досягнення європейських стандартів захисту прав людини безпосередньо у поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-