Україна передасть США останки пілота, що загинув у Другу світову

Україна передасть США останки пілота, що загинув у Другу світову

Укрінформ
Україна та США домовились про передачу останків пілота ВПС США, який загинув на території Одеської області під час Другої світової війни.

Про це в середу повідомили в Департаменті комунікації МВС України.

«Сьогодні, 3 серпня, відбулася спільна зустріч представників МВС та Національної поліції України з делегацією Державного агентства Міноборони США з обліку військовополонених та загиблих під час воєнних дій. Присутні обговорили питання вивезення за кордон останків пілота ВПС США, який загинув на території Одеської області під час Другої світової війни», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у Департаменті комунікації МВС, представники української сторони повідомили іноземній делегації про законні підстави для здійснення запитуваних процедур та зорієнтували іноземну делегацію щодо подальших дій.

Пошукові роботи у селищі Нові Трояни Одеської області тривали більше місяця. Для цього представники Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ і Національного військово-історичного музею України пройшли відповідну підготовку на курсі з пошуку та ексгумації тіл загиблих на базі ВМС США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-